Lissabon

SWEA Lissabon

Ett unikt nätverk för svensktalande kvinnor

 

 

 

SWEA Lissabon

Du får tillgång till ett unikt nätverk med svensktalande kvinnor som bor i Lissabon med omnejd. Här delar vi erfarenheter med varandra när det gäller att förstå och hantera kulturella skillnader mellan ”det svenska och portugisiska”. Du som är nyinflyttad kan via dina nya vänner få råd och tips som underlättar det nya livet i Portugal.

Bland våra medlemmar finns de som har varit bosatta i Portugal över 40 år, men också kvinnor som nyss flyttat utomlands. Under de senaste åren har många svenskor som just pensionerat sig flyttat hit. Här finns kvinnor i olika åldrar, stolta nyblivna mammor, mor- och farmödrar, yrkesverksamma och pensionärer.

SWEA Lissabon har en aktiv programverksamhet med allt från vandringar, golf och konstrundor till intressanta föredrag och utflykter. Mer information finns under Aktiviteter.

 

Ny ordförande för SWEA Lissabon - Karin Benson

Kära Sweor i Lissabon med omnejd, jag vill börja med att tacka för förtroendet att få leda SWEA Lissabon. Jag ser mycket fram emot detta och det ska bli roligt att arbeta tillsammans med övriga engagerade, entusiastiska och kunniga styrelseledamöter och medlemmar. Vår tidigare ordförande Eva Östling har gett mig en fantastiskt fin introduktion till arbetet som ordförande och nu håller jag på som bäst med att sätta mig djupare in i rutiner, dokument och arbetssätt.

För att nämna lite om min bakgrund så kommer jag från Stockholm. Jag är jurist och har under större delen av mitt yrkesliv arbetat inom Sveriges domstolar som domare. Jag är gift med Lennart och vi har tre vuxna söner. Att vi flyttade just hit var ingen slump eftersom vi kände till Lissabonområdet och Cascais väl sedan tidigare. Efter tre år känner vi oss hemma här.

Att jag tackade ja till att kandidera till ordförandeposten ligger i linje med mina tankar om att engagera mig efter att jag slutat arbeta. Jag har alltid tänkt att om jag ska ta på mig något uppdrag så ska det vara något som är kopplat till kvinnor. Det var nog snarast någon form av hjälporganisation som jag tänkt mig, så blev det SWEA istället, och det känns så mycket mer glädjefyllt, men lika viktigt. Alla kvinnor har glädje av nätverk, stöd och gemenskap. Systerskap är viktigt och ska värnas och vårdas. Här kan SWEA spela en viktig roll för sina medlemmar.

Jag vill avsluta med att framhålla att SWEA är en medlemsdriven organisation, jag skulle vilja säga att SWEA är sina medlemmar. Det finns många möjligheter att engagera sig, både stort och smått. Vi i styrelsen ska tillsammans med er övriga medlemmar göra vårt allra bästa för att vi ska ha roligt tillsammans, stödja varandra och verka för SWEAs mål.

Det är roligt och utvecklande med ett engagemang!

Lyssna på Portugalpodden med tidigare ordföranden Eva Östling

En del av våra aktiviteter

Om våra intressegrupper

Bokklubbarna, bridge, golf, hantverk, kör, mahjong, konst och vandring. Vi erbjuder en mängd olika intressegrupper. Kontakta ansvarig för respektive grupp, så får du ytterligare information och svar på eventuella frågor. Varmt välkommen!

Läs mer
Kommande aktiviteter

Ta en titt på vad som händer under aktiviteter med SWEA Lissabon. Allt från kakelmålning till våra populära SWEA kaffe. Aktivitetslistan uppdateras ständigt. Varm välkommen, läs mer här  

Läs mer
Projekt Ukraina

Donationsprojekt Ukraina är i MÅL! Varmt tack till alla Sweor som tillsammans har lyckats med detta fantastiska projekt.

Läs mer
SWEA Professional Lissabon 2024

SWEA är en världsvid ideel organisation vars syfte är att stödja svensktalande kvinnor som bor utomlands. SWEA Professional vill bidra till professionella nätverk och möjlighet att knyta kontakter. SWEA Professional finns över hela världen vilket…

Läs mer
SWEA Namnbricka

Välkommen att beställa vår fina namnbricka! En given vinnare på alla träffar och mingel med SWEA. Den är tillverkad i guldfärgad akryl, med praktiskt magnetlås. Den fäster alltså utan att göra hål i kläderna. Storlek:…

Läs mer