Lissabon

SWEA Lissabon donationer

En viktig del i SWEAs arbete är att donera medel till projekt med svensk anknytning. Varje år donerar SWEA omkring 2 miljoner kronor. Här nedan hittar du information om SWEA Lissabons donationer samt andra engagemang.

Projekt Ukraina

Kära Sweor!

Vilken otroligt varm och skön höst vi har. Nästan otänkbart att det är jul om två och en halv månad. Men alla har det inte lika varmt, skönt, lugnt och bra som vi. Världen idag är en orolig plats där så många får utstå så mycket. I Ukraina utkämpas ett förfärligt anfallskrig mot en nation, mot människor som liksom vi vill leva i fred och frihet.

Jag tror att vi alla på något sätt påverkas av det som händer i Ukraina och vill hjälpa alla dessa människor som flytt sitt hemland och i många fall fått lämna sina nära och kära för att sätta sig och sina barn i säkerhet. Till Sverige har det anlänt många kvinnor med barn. Dessa kvinnor vill på alla sätt skapa sig en ny framtid i Sverige. Därför har SWEA International beslutat att årets donation/insamling ska gå till Beredskapslyftet och dess verksamhet Ukrainian Professional Support Center (UPSC) som verkar för att hjälpa ukrainska flyktingar att etablera sig i det svenska samhället. Bakom Beredskapslyftet står Novare-gruppen och Wallenberg Foundation AB.

Genom Donationsprojekt Ukraina bidrar vi i SWEA tillsammans med Beredskapslyftet till utbildning och en ökad kunskap i det svenska språket och kulturen för att möjliggöra och accelerera integrationen i det svenska samhället för ukrainska medborgare som tvingats lämna sitt land.

På SWEA International www.swea.org hittar du en power point presentation som fördjupar informationen om insamlingen.

Varje bidrag är viktigt, litet som stort
De pengar som samlas in i varje avdelning kommer SWEA International att matcha mot avdelningarnas insatser, enligt en nyckel. Det innebär att om avdelningarna tillsammans klarar att samla in 30 000 USD bidrar SWEA International med 25 000 USD.
VEMA dvs vår del av SWEA i Europa leder i dagsläget insamlingskampen. Dock ligger ett par av de andra föreningarna i VEMA en bit framför oss, så låt oss ta upp kampen med våra systerföreningar.

Du kan välja på olika sätt att lämna ditt bidrag. Antingen direkt till vårt bankkonto, eller genom Swish till vår kassör Elisabeth Bengtsson +46 708 87 60 06

GLÖM inte märka ditt bidrag med Ukraina.

Låt oss gemensamt fortsätta insamlingskampen, så att VEMA kan bibehålla ledningen hela vägen fram till mål den sista november till förmån för alla dessa kvinnor som flytt kriget i Ukraina och kommit till Sverige.

Varma hälsningar Eva

SWEA Lissabon donation

Teamet bakom SWEA Lissabons donation

Vi är så glada att kunna presentera SOS Barnbyar i Guarda, Portugal som mottagare av SWEA Lissabons egen donation. Vi ser vårt samarbete och donation till SOS barnbyar som ett långsiktigt åtagande som vi startade…

Läs mer

Fler SWEA engagemang

Nominera årets svenska kvinna 2023

Nominera till Årets Svenska Kvinna 2023! Är det någon särskild svensk kvinna du tänker på som representerar det som är svenskt och som sätter Sverige på kartan? Då kan du nominera henne till Årets Svenska…

Läs mer
ÅSK 2019
Årets Svenska Kvinna Greta Thunberg

Vid SWEA Internationals årsmöte 2019 i Bangkok utsågs Greta Thunberg till årets svenska kvinna, SWEAs ÅSK 2019. Hon har blivit en symbol för den yngre generationens miljöengagemang världen över. Läs mer här!  

Läs mer
Vill du också engagera dig i SWEA?

Kontakta ordförande Eva Östling