Network Menu

Tidigare aktiviteter under 2021- Lissabon

Här kan Du läsa om de aktiviteter, vi haft tidigare i år.

Klicka på bilderna, för att få upp dem i ett större format.

Klicka på rubriken för att läsa hela texten. Här finner du också ev. ppt/bildspel.

SWEA Professional oktober AfterWork 2021

Den 21 oktober samlades 25 Sweor på Black Sheep i Lissabon. SWEA Professionals AW blev en dundersuccé. Bilderna här talar för sig själva Stämningen var hög!

Mingelträff i Poeternas park 4 oktober 2021

Vi träffades i soligt väder vid kaféet och amfiteatern i Poeternas Park i Oeiras. I parken finns f.n. en sevärd och intressant fotoutställning från Wold Press. 

Expo 98 med tema Havet. Uppföljning från 22 september 2021

Dagens besök på Expo 98 gav många och varierade intryck. Alltifrån historisk tillbakablick, till arkitektur, friluftskonst samt stadsdelsbyggnad. Expon invigdes den 21 maj 1998. Samma år öppnades såväl Vasco da Gama- bron (Ponte Vasco da Gama) och Oriente, en järnvägsstation ritad av Santiago Calatrava.  Stationen binder samman olika delar av Portugal ex. Porto – Lissabon, underlättar kommunikationen till flyg och båt och ligger nära Vasco da Gama-bron. Ett garage med plats för 2000 bilar ligger under Oriente. Problemet för vidare färder i Europa är att man i Portugal och Spanien har bredspårig järnväg (1668 mm).

Intressgrupperna presenteras. Zoom-möte 15 september 2021

Höstens första SWEA-möte bjöd på presentation av våra olika intressegrupper. 23 sweor samlades vid datorn till ett Zoom-möte, som spelades in. Efter mötet är vi övertygade om att det inte är svårt att finna något att göra på dagarna.

Boktips för sommaren 2021.

Många Sweor är på väg från Portugal och det var en liten skara som samlats kring datorerna och zoommötet denna junidag, närmare bestämt 16 boksugna lyssnare. Dagens aktivitet innehöll minst sju olika tips på sommarläsning.

Krisberedskap och Källkritik; 2021-05-05

Den 5 maj firas ”Det portugisiska språkets och kulturens världsdag”. 23 Sweor lyssnade på ett, inte minst för dagen, mycket väl valt tema; Krisberedskap och Källkritik. Att inte tala flytande portugisiska kan medföra stora utmaningar när det inträffar en kris.

Möjligheter med SWEA Lissabons hemsida. 2021-04-21

Ca 20 Sweor lyssnade på dagens information om hemsida, facebook och Instagram. På hemsidans förstasida finns ett antal rutor (widgets) som ofta är en shortcut till ytterligare information. Börja gärna här för att sedan söka vidare!
Utseendet på hemsidorna är till en del styrt. Man skall känna igen att det är en SWEA-hemsida, men varje avdelning har sin lokala prägel.
Hemsidornas innehåll är kopplat till SWEAs ändamål och syfte.

Kött, fisk och skaldjur i Portugal. 2021-04-07

Vår SWEA Helen Kjellström Valle, som bott i Portugal i flera decennier, berättade mycket informativt om kött, fisk och skaldjur.  Med tillhörande bildspel blev det mycket lärorikt.

Påskfirande i Portugal. 2021-03-23

Första söndagen efter första fullmåne efter vårdagjämningen – visst låter det som vår och ljus. Påsken är en rörlig högtid och det centrala är firandet av Jesus död och uppståndelse, en sorgens och glädjens högtid.

Årsmötet 11 februari 2021 – Zoom-möte

Ordföranden Marie Ahlberg öppnade mötet och hälsade alla välkomna till dagens Zoom-möte med SWEA Lissabon. 61 Sweor deltog och 23 hade lämnat fullmakt. Alla fick inledningsvis prova att rösta via Zoom. Lätt och smidigt.

Många bryr sig om hundar – Zoom-möte 3 februari 2021

Annette Fagerberg-Nilsson och Lena Eckerbom bjöd in till besök på ett ”Shelter” för omhändertagna hundar. De presenterade också djurlagstiftningen i Portugal. Fler än 50 Sweor deltog på detta mycket uppskattade Zoom-möte.

Ät rätt så blir du mätt – SWEA-möte den 13 januari 2021

En mycket bra rubrik på ett alltid aktuellt tema. Vi är många som gärna påminns om vikten av att äta på ett sätt som är till nytta för såväl miljön som den personliga hälsan. Idag på zoom-mötet hade 46 SWEA-medlemmar kopplat upp sig för att lyssna på Hanna de Sousa.