Network Menu

Tidigare program under 2015

Här kan Du läsa om de program, vi haft tidigare i år.

Om Du klickar på bilderna, så kommer de upp i ett större format.

SWEA-kaffe 2 dec 2015

Årets sista SWEA-kaffe ägde rum på Café Zenith i Monte Estoril.
De allra flesta av dom 32 som deltog åt en ‘nyttig’ smörgås med ost till kaffet eller teét, några få smaskade till det med en kaka:
DSC_0895

Inför detta SWEA-kaffe hade vi alla uppmanats att bidra till den välgörenhetsorganisation – SIS – som Ulla Rapazote är engagerad i och många hade med sig kassar med mat som kommer att delas ut till behövande familjer inför julhelgen.

DSC_0886

Läs vidare här och se många fler bilder

SWEA-glögg 2015

Söndagen den 29 november var det dags för årets SWEA-glögg. Denna gång hölls tillställningen på Hotel Londrés i Monte Estoril och det var 60 personer som samlades för att avnjuta glögg, pepparkakor – med eller utan blåmögelost – lussebullar, julmust och kanske ett glas vin.

DSC_0857

Läs vidare här och se många fler bilder

Diplomatbasaren 20-21 november 2015

Inger, Maya, Mita o Ulla

Inger, Maya, Mita o Ulla

Vi var runt 30 engagerade Sweor som ställde upp tredje året i rad och hjälpte Svenska Ambassaden att ordna ett svenskt bord på Diplomatbasaren 20 – 21 november. I år går överskottet till behövande barn i Portugal.
Vi stickade, virkade, hantverkade och bakade kakor och kanelbullar så det stod härliga till. Det svenska bidraget blev hela 1 200 EUR.

Läs vidare och se fler bilder

SWEA-kaffe 4 november

Drygt 20 Sweor och några besökare samlades på Zenith i Monte Estoril för att utbyta tanker och böcker onsdagen den 4 november.

IMG_20151104_112730

Eftersom många nya medlemmar har tillkommit under det sensate halvåret, gjorde vi alla en kort presentation av oss själva.

Stämningen var som vanligt lättsam och ljudnivån hög under tiden som kaffet dracks och pratet var igång.

IMG_20151104_112738

SWEA-utflykt den 22 oktober 2015

Torsdagen 22 oktober tog ett gäng Sweor båten från Cais de Sodré till Cacilhas på andra sidan Teijo, där Filippa mötte upp.

Färjan

Läs vidare här och se många fler bilder

SWEA-kaffe 7 oktober 2015

Vi var drygt 30 Sweor – inklusive några gäster – som samlades på Café Zenith i Monte Estoril denna vackra höstdag.

DSC_0778

Läs vidare här och se många fler bilder

Ost och vin, 24 september 2015

Den 24 september hade vi vårt traditionella välkomstmingel. Kvällen var ljuvligt ljummen och ost och vin förtärdes under livliga samtal mellan nya och gamla Sweor. Vi var rekordmånga, 34 deltagare, varav 4 blev nya Sweor under kvällen.

DSC_0733

Läs vidare här och se många fler bilder

SWEA-lunch och akveduktvandring

Onsdagen den 16 september var vi 24 Sweor som via olika vägar samlades vid Aqueduto das Águas Livres i centrala Lissabon för att få en guidad vandring uppe på akvedukten.

DSC_0533

Läs vidare här och se många fler bilder

SWEA-kaffe 2 september

Kaffe 150902 (3)

Vi var 20 Sweor som var glada att återses efter sommaren. Vi välkomnade speciellt två nyblivna Sweor.

Många hade tagit med sig utlästa böcker och filmer. Efter ett livligt samtal om hur sommaren hade varit och utbyte av åsikter om vilka böcker som var speciellt läsvärda så skiljdes vi åt, nöjda över att höstens aktiviteter med SWEA har kommit igång.”

Läs vidare här och se många fler bilder

SWEA-fikat 3 juni

Vårens sista SWEA-fika innan sommaruppehållet gick av stapeln på trevliga café Zenith i Monte Estoril. Vi var 20 Sweor som samlats denna strålande vackra, varma dag. Inbjuden gäst var Anna Westerlund, en ung halv/svensk – halv/portugisisk keramiker, som berättade för oss om sitt arbete.
DSC_0244

Läs vidare här och se många fler bilder

SWEA-middag i maj

Utanfor Gulli

Den italienska restaurangen Gulli öppnade i dagarna i nya lokaler – i anslutning till marknadsplatsen i Cascais – och där samlades en skara Sweor för maj månads middag.

Läs vidare här och se många fler bilder

SWEA-middag i april

Tjuvarnas marknad

Nio glada Sweor tog ”comboion” in till Lissabon och besökte Feira da Ladra, tjuvarnas marknad.  Strosade omkring i kvarten runt Campo de Santa Clara, genom Graça upp till Miradouro da Graça där vi fick njuta av en ny underbar vy över vår vackra huvudstad. Kvällen avslutades med en spännande svampmiddag på Santa Clara dos Cogumelos. Magiskt gott:-)

Maj-Lis Philantropic Foundation

Majlis 5

Torsdagen den 16 april besökte flera Sweor missionären Maj-Lis Johansson i Carcavelos, där hon sedan många, många år bedriver sin välgörande verksamhet.

Läs vidare här och se många fler bilder

 

Ateljébesök hos Gunilla & João Mendes de Souza den 19 mars

Gunilla och João höll varsitt fantastiskt innehållsrikt föredrag runt sin konst. Mycket spännande och intressant! Efter det gick vi i gemensam trupp ner till en mycket trevlig liten restaurang i Algés, där vi bjöds på en helt förträfflig 3-rätters lunch, som denna månad blev mars månads torsdagsmåltid.
João o Gunilla

 

 

Läs vidare här och se många fler bilder

Blomsterkurs den 19 februari och 5 mars

Vid två tillfällen, den 19 februari och den 5 mars, fick vi i SWEA den fina möjligheten att lära oss göra vackra blomsterarrangemang. Swean Solbritt Fredriksson, som är utbildad florist och har haft blomsteraffär i Sverige, anordnade två mycket uppskattade träffar i sitt hem i Parede.

Solbritt o Gunilla

 

Blomma5

 

Läs vidare här och se många fler bilder

Stadsvandring i Cascais den 17 februari

Vi hade tur med vädret!
Vi startde vår vandring vid statyn Dom Pedro l vid Rådhuset. Vår guide Ana Assis Pacheco gick med oss genom den historiska delen av Cascais i cirka två och en halvtimme.
Vår deltagarlista blev fort full, så vi i programgruppen försöker göra en repris av vår uppskattade vandring i höst.

Vandring i Cascais

Årsmötet den 12 februari

Torsdagen den 12 februari höll SWEA Lissabon sitt årsmöte, på restaurang Maria Pia, nere i Cascais marina.
Restaurangen är uppkallad efter en av Portugals drottningar:
DSC_5151

Och har en fantastisk utsikt över Cascais marina och inloppet mot Lissabon:
DSC_5153

 

Läs vidare här

Februaris SWEA-kaffe den 4 februari

Vi hade en fantastisk föreläsare, Manuela Lamers, som berättade om sina fantastiska konstverk, dels stora bonader i lapptäcksteknik med olika afrikanska influenser, dels målade eller karvade strutsägg.

februarikaffe10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs vidare här och se många fler bilder

Mahjong den 3 februari

Tre, fyra gånger i månaden, samlas vi ett numera inbitet mahjong-gäng för att spela.

Mahjongbord

 

Läs vidare här

SWEA-middag 22 januari

Vår traditionsenliga månadsmiddag avåts denna gång på en liten restaurang i Cascais som heter Vela Azul – och deras specialitet är ‘grillat fiskhuvud’ – något som vi naturligtvis testade:
DSC_4784

 

Läs vidare här

SWEA-kaffe den 7 januari

Denna gång samlades vi 18 Sweor som inte flytt till Sverige eller annorstädes på Pastelaria Sacolinha för att “bara” prata om allt vi upplevt under jul och nyår.