SWEA-kaffe 2 november

img_20161102_112917Kaffet inleddes av vår ordförande Mita som berättade om våra kommande aktiviteter. Närmast i tur är den sedan länge fullbokade svampresan. Strax därefter kommer Diplomatbasaren 18-19 november. Den äger rum i Belem och många av oss har under flera år bidragit med hembakat, hantverk och annat ”typiskt svenskt”.

En lista cirkulerade där man kan skriva upp sig för att vara med på själva basaren eller bidra med hembakat. Hör gärna av dig om du vill vara med!

Den 23 november organiserar promenadgruppen en lite tuffare vandring uppför västra sidan av Sintraberget till Peninha. Inbjudan kommer!

Vi firar första advent med traditionell glögg den 27 november. Plats Hotel Londrés. Då samlar vi också in matkassar till Ulla Rapazotes julinsamling. Se Kommande aktiviteter för mer information.

Kort därefter är det höstens sista kaffe, onsdagen 7 december, då Louise Wennberg delar med sig av sina upplevelser från familjens jorden runt seglats. Även då samlar vi in matkassar för att förgylla julen för de som mest behöver. Maj-Lis Filantropiska Insamlingsstiftelse tar tacksamt emot. Se Kommande aktiviteter.

img_20161102_120801-001Sedan var vi framme vid dagens huvudpunkt, Johanna Simberg Sundbergs presentation av sig själv och hur man arbetar med reflexologi. Personligt och intressant. Vi fick alla möjlighet att prova på lite hjälp till självhjälp instruerade av Johanna. En boll, golf- eller tennisboll, kan användas för att stimulera fötter och händer. Öronen är också en del av kroppen som har många sensoriska fält och våra hann bli både varma och röda av den välgörande massagen. Till slut fick hela kroppen lite uppmjukning innan vi avslutade med solhälsning.

Kul hade vi – det ser man inte minst på bilderna! Lycka till på nya äventyr önskar vi dig, Johanna, när du nu flyttar till Åland med familjen. Vi kommer att tänka på dig när vi masserar öronen innan vi somnar.

Klicka här för fler bilder!