Network Menu

PU-gruppen

PU-gruppen
Personlig Utveckling
på ett lättsamt sätt

Hjärtligt välkommen till PU-gruppen!

Utifrån ett nyfiket och positivt möjlighetsfokus fördjupar vi oss i hur vi människor fungerar, med inspiration från forskning och fakta hämtat från psykologin, beteendevetenskapen, den aktuella neurovetenskapen och hjärnforskningen. I en tillåtande och generös anda inspirerar vi varandra till reflektioner och utveckling som kan leda till en positivare självbild, bättre kommunikation och goda relationer.

Gruppen startades 2019 och vi har genomfört en rad workshopar, PU-fikor och PU-luncher. Vi mixar kunskapsinput, lättsamma övningar, gemensamma erfarenhetsutbyten och reflektioner.

Det kan handla om att reflektera kring frågor som: vem är jag, vad vill jag, vad behöver jag för att må bra/bättre utifrån olika teman som beteende- och kommunikationsstilar, förändringars påverkan, stress och oro, självkänsla, relationer, hur vi kan påverka tankar, känslor och agerande.

Genom vår WhatsApp-grupp blir du inbjuden till våra aktiviteter och kan dela och eller inspireras av tips kring sådant som kan vara personlighetsutvecklande och självstärkande. Det finns inga krav på att delta i allt. Aktiviteterna är upplagda så att alla kan medverka utan tidigare deltagande.

Skicka ett meddelande om du vill vara med, se kontaktuppgifter nedan. Alla är hjärtligt välkomna!

Aktiviteter 2021

Under våren hade vi Zoomträffar men nu i höst kan vi äntligen ses på riktigt.
Halvdags workshop den 25 november eller den 1 december.
Se inbjudan och anmäl dig på WhatsApp.

Årets tema är resiliens – förmågan att hantera och komma igen i samband med påfrestningar i livet.

Ordet kommer från engelskans resilience, som också kan betyda ´elasticitet´ och ´spänst´. Ordet används inom områden som ekologi, ekonomi och psykologi. Resiliens är en viktig del inom den positiva psykologin, där man försöker förstå hur människor som mår bra fungerar. Resiliens är inte ett personlighetsdrag som människor har eller inte har. Det involverar beteende, tankar och handlingar som vem som helst kan lära sig och utveckla. En väg kan vara att utveckla sitt EQ. Personer med högt EQ dvs personer med hög emotionell kompetens, har ofta hög resiliens. De är ofta mer tillfreds med livet, är gladare, ser fler möjligheter och har högre självkänsla och goda relationer till andra.

Idéer till innehåll under årets aktiviteter:

Resiliens, lite teori och övning
(Vad ska du prioritera för att må bra?)

EQ, Emotionell kompetens – Kan vi bli emotionellt smarta?
(Hur ser din självuppfattning, stresshantering, dina relationer och ditt beslutsfattande ut?)

Känslor – Hur blir vi lyhörda och känslokloka?
(När och var känner du vad?)

Empati – Hur kan vi förstå vad andra känner?
(Hur påverkar andras känslor dig?)

Vi bjuder in till träffarna och kommunicerar via vår WhatsApp-grupp.

Inbjudningar och kommunikation sker i huvudsak via WhatsApp. Du måste alltså vara med i vår WhatsApp-grupp för att kunna vara med. I WhatsApp-gruppen kan du också dela tips på t ex spännande böcker, artiklar, poddar eller ställa frågor eller be om feedback på någon fundering som du har eller varför inte bjuda in till en reflektionspromenad ”walk-and-talk”.

Karin Oldebäck heter jag som håller i upplägg och genomförande.

Jag är superintresserad av hur vi kan påverka hur vi har det. Det kan handla om hur vi tänker, känner och gör, för att få till livet mer som vi vill ha det och nå våra önskade resultat på olika plan.

Att få möjligheten utforska detta tillsammans med andra nyfikna personer är så fantastiskt roligt och givande och jag är så tacksam att få göra det i den här gruppen.

Jag har under mer än 20 år arbetat med att stärka människor inför utmaningar och förändringar, jobbat professionellt med utveckling av individer, grupper o.ch organisationer, bl a som chef, ledarutvecklare och förändringskonsult. Min erfarenhet har gett mig en rad praktiska metoder och tekniker som fungerar och mitt stora intresse gör att jag älskar att uppdatera min kunskapsbas genom att läsa forskningsartiklar, böcker och följa poddar inom området. Jag är beteendevetare, KBT-terapeut, stressterapeut, internationellt certifierad coach och NLP-are.

Jag är så glad att AnnaLena Alexandersson och jag hittade varandra via Swea och att vi startade den här gruppen. Nu har AnnaLena flyttat tillbaka till Sverige men jag fortsätter att driva gruppen med hjälp av andra härliga PU:are som ställer upp som bollplank, ger praktiska handtag och kanske så småningom håller i några aktiviteter själva.

Kontaktuppgifter
Karin Oldebäck
+46(0)704978777,
+351915472019

karin(Replace this parenthesis with the @ sign)oldeback.com

Ser fram emot och längtar till nästa PU-träff!
Hjärtligt välkommen!

 _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Några bilder från tiden vi kunde ses på riktigt. Hoppas vi snart kan göra det igen.

Bild från oktoberträffarna.

Bild från oktoberträffarna.

Bild från oktoberträffarna.

Bild från oktoberträffarna.

Bild från oktoberträffarna.

PU-gruppen

PU-fika den 11 feb. 2020 på Paula Rego museets café

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________