Network Menu

PU-gruppen

Personlig Utveckling på ett lättsamt sätt 

Hjärtligt välkommen till PU-gruppen! 

Utifrån ett positivt möjlighetsfokus fördjupar vi oss i hur vi människor fungerar, inom områden som psykologi och beteendevetenskap. På våra träffar utgår vi från något intressant tema, reflekterar tillsammans, låter oss inspireras och utvecklas. Genom vår WhatsApp-grupp blir du inbjuden till våra aktiviteter och kan inspireras av tips kring sådant som kan vara personlighetsutvecklande och självstärkande.

 

Aktiviteter.

Vi mixar kunskapsinput, lättsamma övningar, gemensamma erfarenhetsutbyten och reflektioner. Kunskap och inspiration hittar vi olika teorier, artiklar, böcker och poddar. Det kan handla om att reflektera kring frågor som: vem är jag, vad vill jag, vad behöver jag för att må bra/bättre utifrån olika teman som beteende- och kommunikationsstilar, förändringars påverkan, stress och oro, självkänsla, att påverka tankar och känslor etc.

 AnnaLena & Karin

heter vi som startat gruppen (2019) och som håller träffarna.

Vi har båda arbetat professionellt med utveckling av organisationer, grupper och personer i mer än tjugo år. Vi har ett brinnande intresse för frågor kring personlig och mänsklig utveckling. Vi vill ständigt hålla oss uppdaterade och tycker det är fantastiskt kul att få göra det tillsammans med  andra härliga Sweor i Portugal.

Vill du vara med så kontakta AnnaLena och/eller Karin. Se mer information och kontaktuppgifter nedan.

Vem kunde ana att vi skulle uppleva en pandemi.

Vi har lämnat ett mycket annorlunda och för många ett tufft år bakom oss med allt vad denna pandemi har inneburit. Alla är vi berörda och många människor lider och sörjer i Coronavirusens spår. Tyvärr så är det inte över än. 2021 har startat med tuffa restriktioner och ett fortsatt mycket besvärligt läge för många länder och så också för Portugal. Men trots att det kan kännas motigt så finns det nu gott hopp om bättre tider nu. Vaccinerandet tar fart, våren kommer snart och vi vet att vi så småningom kan få träffas och krama om varandra igen. Tills dess så får ta hand om oss på hemmaplan och umgås via de digitala kanalerna. Vi ser fram mot att ses på Zoom, så länge.

Det gäller nu att vi håller i och håller ut! 

Vårens tema är resiliens – motståndskraft och förmåga till återhämtning.

Ordet kommer från engelskans resilience, som också kan betyda elasticitet och spänst. Ordet används inom områden som ekologi, ekonomi och psykologi. Resiliens är en viktig del inom den positiva psykologin, där man försöker förstå hur människor som mår bra fungerar. Resiliens är inte ett personlighetsdrag som människor har eller inte har. Det involverar beteende, tankar och handlingar som vem som helst kan lära sig och utveckla. En väg kan vara att utveckla sitt EQ. Personer med högt EQ dvs personer med hög emotionell kompetens, har ofta hög resiliens. De är ofta mer tillfreds med livet, är gladare, ser fler möjligheter och har högre självkänsla och goda relationer till andra.

Vi hoppas att vi i vår PU-grupp kan bygga upp styrka hos oss själva och varandra så att vi kan kanske bättre kan hantera denna tids speciella utmaningar och kanske t o m bidra till ett ännu gladare och härligare liv framöver.

Fyra Zoomträffar under våren 2120

17/2, 10.00 – 11.30

Resiliens, lite teori och övningsamt reflektioner över det gångna året och riktning/mål för detta.

(Vad ska du prioritera för att må bra?)

11/3 kl 10.00 – 11.30

EQ, Emotionell kompetens – Kan vi bli emotionellt smarta?

(Hur ser din självuppfattning, stresshantering, dina relationer och ditt beslutsfattande ut?)

6/4 kl 10.00 – 11.30

EQ, Känslor – Hur blir vi lyhörda och känslokloka?

(När och var känner du vad?)

12/5 kl 10.00 – 11.30

EQ – Empati – Hur kan vi förstå vad andra känner?

(Hur påverkar andras känslor dig?)

Vi bjuder in till träffarna och kommunicerar via vår WhatsApp-grupp.

Inbjudningar och kommunikation sker i huvudsak via WhatsApp. Du måste alltså vara med i vår WhatsApp-grupp för att kunna vara med.

Du som ännu inte är med i gruppen skicka ditt mobilnummer så lägger vi till dig eller om du inte längre vill vara med så är vi glada för om du meddelar oss det.

I WhatsApp-gruppen kan du också dela tips på t ex spännande böcker, artiklar, poddar eller ställa frågor eller be om feedback på någon fundering som du har eller varför inte bjuda in till en reflektionspromenad ”walk-and-talk”.

Tips för dig som vill du fördjupa dig

Har du några egna tips på böcker, poddar, filmer, hemsidor etc så tar vi gärna emot och delar dessa eller så lägger du själv upp dem på vår WhatsApp.

 

Kontaktuppgifter

 AnnaLena Alexandersson

+46(0)705392969, +351934096482, annalena.alexandersson1(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Karin Oldebäck

+46(0)704978777, +351915472019, karin(Replace this parenthesis with the @ sign)oldeback.com

 

Vi ser fram emot och längtar till nästa PU-träff!

 

Hjärtligt välkommen!

 

Några bilder från tiden vi kunde ses på riktigt. Hoppas vi snart kan göra det igen.

Bild från oktoberträffarna.

Bild från oktoberträffarna.

Bild från oktoberträffarna.

Bild från oktoberträffarna.

Bild från oktoberträffarna.

PU-gruppen

PU-fika den 11 feb. 2020 på Paula Rego museets café

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________