Lissabon

Projekt Ukraina

När kriget bröt ut i Ukraina hörde flera Sweor ganska omgående av sig till styrelsen i SWEA International och frågade om vi kunde hjälpa till. Kunde vi i SWEA starta ett gemensamt donationsprojekt? Många av oss hade särskilt kvinnor och barn i åtanke.

Vi bildade en projektgrupp med intresserade Sweor från hela världen som arbetade tillsammans för att hitta ett donationsprojekt som skulle vara möjligt inom SWEAs ramar och stadgar. Det är viktigt att projektet följer våra stadgar och på något sätt främjar svensk kultur, svenska traditioner eller svenska språket.

Under våren har vi arbetat med olika idéer och valet föll till sist på Beredskapslyftet.En hälsning från Catarina Hansson, ordförande SWEA International:
📣
Donationsprojekt Ukraina är i MÅL!

Ett stort och hjärtligt TACK till alla er Sweor i våra 70 avdelningar och SWEA Global, som hittills har samlat in USD 65,097. Mer än dubbelt så mycket som målsättningen! Dessutom kommer SWEA International att bidra med USD 25,000!!

Totalt donerar SWEA International USD 90,097 till den ideella föreningen Beredskapslyftet och deras supportcenter Ukrainian Professional Support Center.
📣
Detta är den största donationen i SWEAs historia!

En dag som denna, när vi har gått i mål, tycker jag att vi ”flyttfåglar” ska klappa oss själva på axeln och lyckönska varandra till denna fantastiska bedrift. Att genom målmedvetet arbete och stor uppfinningsrikedom har vi Sweor lyckats samla in alla dessa pengar. En donation som kommer att hjälpa ukrainska kvinnorna som är på flykt från kriget i Ukraina att lära sig svenska språket och kulturen, för en snabb integration på den svenska arbetsmarknaden. De magiska 500 orden!
📣

Varma hälsningar,
Catarina Hansson och arbetsgruppen för Donationsprojekt Ukraina.