Äntligen, Henrik Brandão Jönsson besöker SWEA Lissabon – Fullbokat!

Datum/Tid
Datum - 23 mars, 2023
18:00 - 20:00

Kategorier


SWEA har inbjudit Henrik Brandão Jönsson att komma till Lissabon och föreläsa!
Vi vill ge många möjligheten att få lyssna på Henrik, som tidigare bott i Lissabon, och temat för föreläsningen handlar om just Portugal!  Därför inbjuds Sweor med sin partner eller vän. Vi erbjuder även Svenska klubbens medlemmar att komma.

I sambanda med eventet kommer dryck och enklare tilltugg erbjudas.

Vi bad Henrik beskriva vem han är:
HENRIK BRANDÃO JÖNSSON är Dagens Nyheters korrespondent i Latinamerika, bosatt i Rio de Janeiro sedan 2002. jag har gett ut fyra böcker. Min senaste ”Där solen aldrig går ned” handlar om den portugisiska kolonialismens sju dödssynder och blev en oväntad succé. Den är inne på sjunde tryckningen. Förra året sommarpratade jag i P1 och berättade bland annat om min dotters dramatiska födsel i Brasilien.

Henrik Brandão Jönsson har tidigare bott i Lissabon och arbetar just nu på en ny bok om den lusofona världen.
Min föreläsning kommer att handla om första gången jag kom till Lissabon 1992 och hur jag under trettio år följt Portugals utveckling. Jag kommer också berätta om Portugals roll i den lusofona världen och hur vi i Brasilien ser på Portugal i dag. Är Portugal ett lyckat misslyckande? Om andan faller på kommer jag även att avslöja vad min nya bok handlar om.

När: Torsdagen den 23 mars kl 18.00 – c;a 20.00
Var:  Stora salen, Centro de Convivio,  Junta de Freguesia, Rua Paulo da Gama, nº114, 2750-183 Cascais (ligger i Bairro Rosario, Cascais)
Pris: €25.- / person

Eventet är nu fullbokat!

 

Välkomna!

SWEA Aktivitetsgrupp
gm Lena Eckerbom, Ansvarig
Aktivitet.swea.lissabon@gmail.com
+46707990620