Diplomatbasaren

img_0159-002-001Vi var runt 20 engagerade Sweor som ställde upp för fjärde året i rad och hjälpte Svenska Ambassaden att ordna ett svenskt bord på Diplomatbasaren 19 – 20 november. I år går överskottet till fattiga i Portugal. Vi stickade, virkade, julpysslade och bakade hundratals kakor och kanelbullar.

Det känns meningsfullt att jobba för välgörenhet. Dessutom har vi roligt tillsammans. basaren-2-001Över 30 länder deltog i basaren. Alla borden var färgsprakande och saluförde respektive lands specialiteter.

Portugals nye president, Marcelo Rebelo de Sousa, kom och invigde basaren på fredagsmorgonen. Han var så vänlig och pussade på varenda dam och lät alla ta selfies med honom. Det tog sån tid, att när han äntligen var framme vid vårt svenska bord var klockan 11 och basaren öppnades för allmänheten. Det vällde in folk som drogs till presidenten som redan omgavs av massor av fotografer.

basaren-3-001Oj, vilken röra det blev när flera ville köpa bullar och choklad precis när vi skulle hälsa på presidenten! Men Carin Otterström från Svenska Ambassaden kunde ändå överlämna ett litet glatt svenskt glas-troll vilket fick presidenten att skratta. Och han berömde våra folkdräkter.

Det svenska bidraget blev i år 930 EUR. Alla länder tillsammans brukar inbringa närmare 100 000 EUR under Diplomatbasaren vilket kommer till glädje för många behövande.

Här finns det fler bilder!