”Portugals pärlor”, Digitalt SWEA-möte 15 april 2020.

                                             

SWEA ZOOM-kaffe 15 april 2020
Foto Kropekk.pl från Pixabay

 

51 förväntansfulla Sweor hade loggat in för att ta del av ”Portugals pärlor”. Eva Östling, Kerstin Amnell, Sussanne Friman och Berit Johansson delade med sig av sina pärlor. De lyckades verkligen presentera sina favoritplatser på ett entusiasmerande sätt. En unison, tyst applåd efter presentationen visade Sweornas uppskattning.

Pärlorna sträckte sig tidsmässigt från romartiden och fram till idag.

Eva visade oss fantastiska Buddha Eden och den medeltida staden Óbidos med slott, ringmur samt ”en uppsjö av bokhandlar”, inrymda i gamla kyrkor. Eva besökte även Peniche beläget på ett område som varit bebott långt före romartiden. Utanför finns ögruppen och naturreservatet Berlengas.

Speciell rekommendation: God skaldjurssoppa!

Kerstins Quinta da Murta har också rötter i romartiden. Arintodruvan introducerades av romarna och av vilken man framställer det berömda vita vinet och som kallas ”Prinsen av portugisiskt vin.” Kerstins favoritspumante kommer härifrån och har en bild av William Shakespeare på etiketten. Det sägs att det är detta vin som, under namnet Charneco, nämns i Shakespeares pjäs Henrik VI.

Hemsida: Quinta da Murtat

Speciell rekommendation: Restaurante Barrete Saloio, Bucelas.

Sussanne presenterade Palácio da Bacalhôa som ligger i Azeitao mycket nära Quinta da Bacalhôa. Slottet har medeltida anor. Ägare idag är José Berardo, en av Portugals mest förmögna privatpersoner och som äger stora konstsamlingar. Slottet ligger bara fem minuters bilväg från vingården och ger dig en fantastisk upplevelse. Njut av Sussannes vackra bilder!

Berit höll sig i närmiljön med sin presentation av Trilho das Vinhas, en naturstig i Cascais. Stigen sträcker sig från parkeringsplatsen bakom Marknaden och fram till Alvide. Planer finns för ytterligare utbyggnad. Missa inte denna väldigt lokala pärla! Väl framme i Alvide kan den som förbokat njuta av en god portugisisk lunch.

SWEA ZOOM-kaffe 15 april 2020Nästa ZOOM-möte blir den 6 maj!

Här hittar du ppt från 15 april:  Portugals pärlor 15 april 2020

_________________________________________________________________________________________________________________________