Network Menu

Nominerade till Årets Svenska Kvinna 2021

Rösta på Årets Svenska Kvinna 2021!

Du som har betalat din medlemsavgift för 2021 kommer fr o m, den 2 februari, att få ett separat e-postutskick med länk till röstverktyget SurveyMonkey.

Om du inte hunnit betala medlemsavgiften ännu, men inte vill missa att rösta i valet av ÅSK, betala omgående och meddela din lokala styrelses medlemsansvariga, så får du länken skickad till dig med e-post.

Från och med detta år avgör medlemmarna själva vem som väljs till Årets Svenska Kvinna.

Har du frågor om röstningen, tveka inte att kontakta SWEA Internationals administration på e-postadress office(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Här följer ÅSK-kommitténs fem kandidater till Årets Svenska Kvinna 2021:

ÅSK 20121Anne-Marie Eklund Löwinder är rankad som en av Sverige främsta IT-experter.

Som enda kvinna av 14 utvalda är Anne-Marie Eklund Löwinder en av de få personer i världen som valts till Trusted Community Representative.

Anne-Marie Eklund Löwinder är eftertraktad som IT-säkerhetsexpert och sitter med i olika styrelser.

 

ÅSK 2021Camilla Läckberg föddes i Fjällbacka och det är också denna bohusidyll som fått vara skåde-platsen för Läckbergs kriminal-romaner. Förutom författarskapet har Camilla Läckberg engagerat sig i bolaget som syftar till att främja kvinnligt entreprenörskap och ägande, samt att stärka utvecklingen av tjänster och produkter med mål att stödja kvinnor. Camilla Läckbergs har sålt över tjugotvå miljoner exemplar i över sextio länder.

 

ÅSK 2021Den 25:e september 2019 lämnade rymdfarkosten Sojuz MS-15 jorden. Med på den fanns Jessica Meir och därmed blev hon den första svenska kvinnan i rymden. Jessica Meirs mamma är svenska med rötterna i Västerås. Meir är född och uppvuxen i USA men pratar svenska och har både svenskt och amerikanskt medborgarskap. Hon har också tillbringat ett halvår med studier på Stockholms universitet. Hon framhåller sin svenskhet i internationella sammanhang, exempelvis genom en livesändning från rymdstationen ISS.

 

 

ÅSK 2021Alicia Vikander; Alicia har medverkat i många uppmärksammade filmer och 2016 vann hon en Oscar för bästa kvinnliga biroll i filmen The Danish girl. Genom sitt arbete som skådespelerska har hon på ett positivt sätt medverkat till att marknadsföra Sverige och våra svenska traditioner.

 

 

ÅSK 2021 Hennes Kungliga Höghet Victoria; Kronprinsessans genuina närvaro och levande engagemang i frågor inom och utanför landets gränser berör och inspirerar både landsmän och världsledare. Med respekt och ödmjukhet inför både tradition och innovation, visar hon att Sverige är ett land att räkna med.Kronprinsessan står för allt som SWEA identifierar sig med: ett nutida, modernt Sverige med öppenhet, inkludering, miljötänkande och omsorg.

 

Varmt välkommen att skicka in ditt förslag till ÅSK nästa gång mellan 1 maj och 30 november 2021!

Här kan du läsa mer om Årets Svenska Kvinna och alla fantastiska mottagare genom åren: https://ask.swea.org

____________________________________________________________________________________