Network Menu

25-års jubileet

Jubileumsfesten på Messe da Marinha, Cascais. Fortsättning.

Vi åt gott vid de vackert blå-gult dekorerade borden och sjöng glatt ur sånghäftet. Gunilla Possenius höll ett tal om hur det var att starta SWEA Lissabon. Till kaffet kom Cascais egen allkonstnär, Gino Vitali, och sjöng för oss tack vare hans vänskap med Ulla Rapazote och med stöd från Portugalmäklarna/Mercator. Tack för det!

Vi hade extra fina vinster i lotteriet tack vare generösa sponsorer. Till slut lottade vi ut de vackra blå-gula blombuketterna i vas som vår egen Solan hade smyckat borden med.

Vi ska aldrig glömma den tredje grundaren av SWEA Lissabon. Christina Nilsson gick bort för ett år sedan. Hon gjorde fantastiskt mycket för den skandinaviska kolonin. En av vinsterna i kvällens lotteri skänktes av Christinas familj. Det var en bok om ett kloster i Sintra. Christina ägnade mycket tid åt boken de sista åren.

Kvällen avslutades med att vi avslöjade vem som blev den 100:de medlemmen 2016 vilket var Lollo Made. Det är extra roligt då Lollo tidigare har varit medlem och nu har kommit tillbaka. Vår starka ökning av antalet medlemmar kommer alltså inte enbart från nyinflyttade.
Bland Cascais nattflanörer höjdes nog ett och annat ögonbryn när massor av glada, vackra svenska flickor kom ut från sjöofficersmässen i glatt samspråk och med blommor och lotterivinster i famnarna.

Fler bilder från festkvällen:

Messe da Marinha entré
Mingel
Mingel 2

Entré till Messe da Marinha
Mingel
Glada Sweor

Honnörsbordet 2-001
Förrätt och välkomsttal
Gunilla Possenius tal

Honnörsbordet
Förrätt och inledningstal
Tal av Gunilla Possenius

Bord 5
Bord 3

Bord 4
Bord 1
Bord 7

Allsång
Gino med pianist
In your eyes

Allsång
Skönsång av Gino Vitali
You’re so beautiful …

SWEA nr 100
Lotteridragning
Kryssningsvinsten

Lissabonswea nr 100
Dragning på lotteriet
Kryssningsvinsten!

IMG_3634 [728]
Regncape lotterivinst
Lime mousse

Lotterivinst Christina Nilssons bok om korkklostret i Sintra
Lotterivinst regncape
En söt avslutning: lime mousse i chokladkorg