Network Menu

Tidigare program under 2018 – Algarve

Här kan Du läsa om de program, vi haft tidigare i år.

Om Du klickar på bilderna, så får du upp dem ett större format.

SWEA mingel den 10 april

56 Sweor trotsade väder och vind och kom till gårdagens mingel på Belmar.

SWEA i Algarve hade glädjen att ha, Marie Ahlberg, vår nya ordförande i SWEA Portugal på besök!

Marie berättade på ett mycket engagerat sätt om sig själv och om vår fantastiska organisation – SWEA!

Det var intressant höra Marie berätta om sina år som medlem och ordförande i SWEA Barcelona.  Marie berättade också om betydelsen av att SWEA är internationellt och vilken förmån vi Sweor har genom att ingå i ett stort nätverk världen runt. Kontakter mellan länder knyts och man kan alltid erhålla information om ett annat land via SWEA. Tänk vilket nätverk SWEA står för!

Många nya kontakter knöts och det spreds mycket energi och glädje på minglet igår – högt i tak och många fantastiska samtal!

Vid pennan Gun Persson

Föredrag av Christina Walhlström den 14/3

Lunchen med entreprenören Christina Wahlström som startat Mama Mia blev en fantastisk berättelse om en resa som startades för ca trettio år sedan. Att samla all kunskap kring förlossningsvård på kvinnors egna villkor har inneburit en revolution för många mödrar. För ca tio år sedan startades aven hälsovårdsmottagningar med specialister i egen regi. Ett kompendium om Mama Mias “resa” har skickats ut till deltagarna som även fick möjlighet att köpa Wahlströms bok.
28 Sweor deltog aktivt under en timmes föreläsning blandat med en hel del frågor.
Ett mycket uppskattat föredrag som fortsatte med en trerätters lunch på den franska restaurangen Chez Malice!

Prova på golf i Algarve den 19 mars

Prova på golfProva på golf 19 mars 2018
Kraftig vind och regnskurar är inte det vårväder man önskar sig ! Det hindrade dock inte 10 golfsugna Sweor att komma till vårt golfevent på Benamor GC utanför Tavira den 19 mars.
Under ledning av PGA PRO Ted Hagelborg fick vi under 6 timmar introduktion i ” världens lättaste bollsport”. Bollen ligger ju still och du bestämmer själv när det är dags att slå….
Ranchpass och puttingträning inledde dagen, sen en långlunch innan vi gick ut på banan och spelade tre hål.
Tack alla för en kul dag!
Kickie Hagelborg

Prova på golf 19 mars 2018
Prova på golf 19 mars 2018

Prova på golf 19 mars 2018
Prova på golf 19 mars 2018
Prova på golf 19 mars 2018

__________________________________________________________________________________________________________________________

Stadsvandring i Lagos 25 januari 2018

Guiden Carla Andrez de Aousa guidade 31 SWEA medlemmar i Lagos… lite av en favorit i repris!Stadstur Lagos jan 2018

Denna gång fick vi se Lagos i regn och blåst, men rundturen var trots det uppskattad! Vi besökte två av Lagos vackra kyrkor, Church of St Anthony och Church of Santa Maria där det fanns mycket att berätta!

Vår guide berättade därefter engagerat om staden i stort och från sina egna erfarenheter! Turen var fylld av glädje och charm trots alla paraplyer! Carla är fylld av kunskap och charm vilket gör det lätt att följa med!

I samband med lunchen berättade Armanda om turismen i Algarve och hur mycket den utökats samt att arbetstillfällena dubblats de senaste åren (IKEA bl a).  Armanda berättade också om att man mer och mer börjat fokusera på miljöfrågor i Algarve för att göra sin insats gällande klimatförändringar etc.

Vid pennan: Gun Persson

Här finns fler bilder!

__________________________________________________________________________________________