Network Menu

Vandringsgruppen

IMG_20161230_144940Välkommen på vandring 13 december på mysiga Quinta do Pisão.

Årets sista vandring går på Quinta do Pisãos ägor. Här finns mycket spännande att upptäcka, allt ifrån vackra ängar, skog, kalkbrott med tillverkning, till hästar, åsnor mm.

Packa din matsäck och följ med!

Avfärd från Cascais ca 9:00. Samling 9:30 på parkeringen till Quinta do Pisão. Infarten ligger på väg N 9-1, mitt emot avtagsvägen till Rib. da Mula. När du kör från Cascais ta lilla vägen N 9 mot Sintra, förbi Linhó, och Beloura shoppingcenter. Strax efter Beloura finns avtagsvägen mot Penha Longa på vänster sida. (Man måste åka förbi och vända runt nästa rondell för att få svänga in på vägen.) Kör förbi Penha Longa, fortsätt ytterligare några km tills du ser skylten till Quinta do Pisão på vänster sida. Där är infarten till parkeringen.

I vanlig ordning är det ont om parkeringsplatser så vi försöker samåka i så få bilar som möjligt. Viktigt att du anger om du har bil och var du bor när du anmäler dig.

Anmäl dig till: ulrika(Replace this parenthesis with the @ sign)tgpc.se senast söndag 10 december.

Vandringsgruppen

Margareta, Anneli och Ulrika

(Önskemål har framförts om att få ta med sin hund på vandringarna. Förutsättningen är att hunden är kopplad. Hör av dig om du inte är riktigt bekväm med hundar som sällskap!)__________________________________________________________________________________________________

Från Quinta do Pisão till Capuchos och tillbaka:

November månads vandring rörde sig i de vackra skogarna på sydsluttningen av Sintra upp till klostret Capuchos.  Strålande sol och friska vindar gjorde oss sällskap.

Några bilder från novembervandringen:

Nov vandring redigerade
Novembervandring 17
Novembervandring 17

Novembervandring 17
Novembervandring 17
Novembervandring 17

___________________________________________________________________________________________________________

Okt vandring 2017

Estefânia och Saldanha 12 oktober!

Den 12 oktober utforskade vi med Gunnel och Camillas hjälp området öster om Avenida da Liberdade med bl a stadsdelarna Lavra, Estefânia och Arroios.

Turen på ca 8 km tog oss upp genom Lavra och mysiga Jardim de Torel, förbi Mercado 31 de Janeiro, parken Alameda vid Instituto Superior Técnico och den lilla småstaden São João de Deus vid Praça de Londres.  Vi passerade arenan Campo Pequeno och mysiga Parque Gulbenkian på väg mot Pastelaria Versailles vid Saldanha där vi åt en härlig lunch tillsammans på uteserveringen.

Tack Camilla och Gunnel för en jättefin tur!

Här finns bilder från vandringen!

__________________________________________________________________________________

Vandring 13 sepAdro Nunes 13 september!

Onsdagen 13 september avverkade vi ca 11 km när vi tog oss upp till Adro Nunes. Turen gick genom svalkande skog, många backar och lite steniga grusvägar. Väl framme var vi uppe i molnen så utsikten från Adro Nunes får vi spara till nästa gång. Men på vägen ner igen blev vi rikligt belönade med strålande sol och fantastiskt panorama över Guincho!

Här finns fler bilder från vandringen!

__________________________________________________________________________________

Vårens sista vandring var torsdagen 11 maj då vi gick längs kusten från Parede in mot Lissabon!

Mörka moln och byar med stark vind och regn avskräckte inte 16 glada vandrare!

Vi möttes på stationen i Parede, vandrade längs vattnet, förbi den långa stranden i Carcavelos och marinan i Oeiras. Sen tog vi upp längs floden mitt i Oeiras till Marquês de Pombals vackra slott. Fortsatte upp genom de äldre delarna av Oeiras, hem till vår ciceron Margareta som överraskade med kaffe och en smarrig pastel de nata. Underbart gott!

Med regnmolnen hotande nära vandrade vi genom hela Parque dos Poetas, njöt av både konst, utformningen av parken och den fantastiska utsikten ner mot Tejomynningen. http://parquedospoetas.cm-oeiras.pt/

Väl framme i Paço de Arcos, på restaurang Astrolábio, serverades vi en mycket god slätvar på en bädd av perfekt tillagade grönsaker.

Detta var vårens sista vandring. Varmt tack till dig, Margareta, för en underbar guidning genom dina kvarter!

Vi ses igen till hösten, på fler härliga vandringsstigar!

Glad sommar!!

Här finns fler bilder!

 


 

 

IMG_20170419_093959Vandring från Guincho via Malveira da Serra tillbaka till Guincho 19 april.

 

Vi utgick från det lilla caféet Duna da Cresmina, och vandrade i strålande solsken genom flera dalgångar upp mot Malveira da Serra. Vek sedan av ut mot kusten där vi möttes av en härligt frisk bris. Därefter gick leden på bitvis smala och rätt steniga stigar utmed kusten söderut mot Guinchostranden tillbaka till caféet uppe på sanddynerna.

Fantastiskt duktiga fyrfotade vänner!

Här finns fler bilder!


 

IMG_20170329_101514Vandring i Lissabon 29 mars

Under Camillas och Gunnels ledning fick vi en härlig vandring genom de äldre delarna av Lissabon. Alfama fascinerade med sina vindlande gränder, trappor och gamla hus. Vi besökte Se, Casa dos Bicos med sin utställning av de gamla stadsmurarna och stora kärl för beredning av fisk och tog oss sen förbi en av Lissabons alla brunnar, Chafariz d’El Rei och Museu do Fado upp mot utsikten vid kyrkan Santo Estêvão. Gunnel berättade om klostret São Vicente de Fora som grundades 1147 när Lissabon befriades av den förste portugisiske kungen Afonso Henriques och sen var vi uppe i Camillas hemtrakter, stadsdelen Graça. Utsikten från Nossa Senhora do Monte var hänförande! Många trappor var det sen ner för att komma till Largo de Intendente där vår lunch väntade på Infame! Varmt tack för en underbar dag och mycket givande guidning!

Här finns fler bilder!


 

IMG_20170220_102440Den 20 februari vandrade ett dussin Sweor längs det solglittrande havet strax norr om Cabo da Roca. Vi hade en fantastisk tur med vädret, en lätt bris på en annars mycket utsatt kust. Vi gick förbi vinodlingar, stenmurar och hissnande utsikter mot Praia da Adraga, klättrade sen upp för sanddynerna och fortsatte en bit till längs kusten innan vi vände tillbaka mot de små, pittoreska byarna Almoçageme och Ulgueira på vägen tillbaka mot bilarna.

Här finns det fler bilder!

 


IMG_20170109_105238Den 9 januari var vi 18 sweor som vandrade upp och ner för några av Lissabons sju kullar. Klicka på länken nedan för lite bilder.

 

 

Här finns bilder från vandringen i Lissabon 9 januari!


Peninha

Peninha

 

Den 23 november vandrade vi uppför Sintras västra sida till Peninha och njöt av utsikten och vår matsäck. Här finns fler bilder!

 

 

 

*************************************************************************************************************************************************

Har du en vandring du gärna vill göra om i sällskap med andra?

Kom gärna med tips på lämpliga vandringar till: ulrika(Replace this parenthesis with the @ sign)tgpc.se