Network Menu

Konst

Måndagen den 11 december planerar vi genomföra höstens andra konstgrupp-aktivitet. 

Denna gång handlar det om ett besök på Museu Berardo som ligger i CCB – Centro Cultural Belém – där vi kommer att få en privat visning av deras permanenta utställning. 

Den utställning vi ska se är Berardos privata samling med verk av olika konstnärer,  verken sträcker sig från 1900 och framåt.  

Denna länk tar er till CCB’s informationssida om denna utställning – där kan ni läsa mer om vilken typ av verk som finns i samlingen.

 

http://en.museuberardo.pt/exhibitions/colecao-berardo-1900-1960

 

Visningen börjar kl 11:00, tar ca 1½ timme och kommer att kosta 8 – 10 euros/person, lite beroende på hur många vi blir.

Max antal deltagare: 25! 

Om det finns intresse att samlas efteråt för en gemensam lunch så planerar vi för det också – ange gärna detta vid er anmälan. 

Hälsningar 

Anna & Birgitta

Anmäl dig till:

Birgitta: birgitta(Replace this parenthesis with the @ sign)benthede.se

_________________________________________________________________________________________________

Den nybildade intressegruppen ’Konstgruppen’ i Lissabon genomförde sin andra aktivitet i slutet av september. 

Graffitti konst sep 17

 

 

 

 

Drygt 20 damer samlades för att under tre timmar få en guidad visning av en del av den rikliga mängd av graffitti i olika former som finns inne i centrala Lissabon.

Graffitti konst sep 17

Graffitti konst sep 17

Graffitti konst sep 17

 

Vår guide var en entusiasmerande och kunnig ung kvinna och hon visade oss på både stort och smått, kända och mindre kända graffitti-konstnärer och fick oss alla att se på graffitti på ett nytt sätt.

Graffitti konst sep 17
Graffitti konst sep 17

Graffitti konst sep 17
Graffitti konst sep 17

Vid pennan

Birgitta Benthede

 

*************************************************************************************************

Välkommen till Konstgruppen!

Intressegruppens inriktning kommer att vara att besöka konstmuséer och konstgallerier.

Tanken är att ordna visningar ett par gånger per termin – lite beroende på vad som är aktuellt på ’konst-scenen’, samt att äta en gemensam lunch eller middag i anslutning till visningen.

Vår första visning var en utställning på Gulbenkian med verk av en konstnär som heter José de Almada Negreiros, där vi fick en mycket kunnig, engelsktalande guide. Här finns bilder från visningen!

Om du inte hade möjlighet att vara med – men gillar idéen med denna intressegrupp – så skicka ett mail till Anna eller Birgitta   

Hälsningar 

Anna Calissendorff annacff(Replace this parenthesis with the @ sign)netcabo.pt   och Birgitta Benthede birgitta(Replace this parenthesis with the @ sign)benthede.se