Network Menu

Ordförandens rader:

Vår ordförande Mita Zell:

Varmt tack till alla som kom till vårt RM i Lissabon. Det var så trevligt att få träffa er från SWEA-jordens alla hörn. Välkommen tillbaka! Och ett hjärtinnerligt stort tack till alla er Lissabon- och Algarve-Sweor som glatt och entusiastiskt bidrog till att allt blev så trivsamt för våra hitresta gäster. 

SWEA Lissabon

SWEA Lissabon startades 1991 och har idag över 200 medlemmar i Lissabonområdet och i Algarve. 2016 var ett riktigt roligt och händelserikt år. Vi firade vårt 25-års jubileum och vi var värdar för VEMA´s Regionmöte 6 – 9 oktober med efterresa till Alentejo. Det blev ett riktigt lyckat RM.

I likhet med våra systeravdelningar runt om i världen är vi en träffpunkt och nätverksnod som gör livet utomlands lättare. Vi stödjer varandra när det gäller att förstå och hantera kulturella skillnader mellan “det svenska och det portugisiska”.

Nyinflyttade medlemmar kan via SWEA Lissabon få råd och tips för att snabbt kunna etablera sig i Portugal.

Bland våra medlemmar finns de som varit bosatta i Portugal över 40 år, men också kvinnor som nyss flyttat utomlands.  Här finns kvinnor i olika åldrar, stolta nyblivna mammor och mor- och farmödrar, yrkesverksamma och pensionärer. De senaste två åren har vi många svenskor som just pensionerat sig och flyttat ner.

Vi har många olika aktiviteter, där vi möts och utövar våra olika intressen.

Vi har en mycket aktiv programverksamhet med både utflykter, återkommande kaffe med föredrag och middag varje månad och mycket, mycket annat.